Indret en hyggelig altan - 5 tips og ideer

Der er mange af dem, som bor inde i de større byer, som er så heldige også at have en lille altan. Det er meget skønt, når man endnu ikke er kommet til et sted i livet, hvor man er klar til hus og have, men stadig gerne vil kunne nyde sit eget, lille spot udenfor, når vejret endelig er ved at blive lidt bedre.

Men hvordan indretter man så lige sin altan, så den rent faktisk bliver hyggelig at være på? Og hvordan kan det overhovedet lade sig gøre, hvis man har en altan, der ikke er specielt stor? Herunder kan i hvert fald blive lidt klogere på, hvordan altanen kan indrettes rigtig hyggeligt. Du får 5 gode tips!

Et dejligt altanbord og stole

Noget, som men det samme kan give noget stemning på altanen, er selvfølgelig et lille altanbord med nogle stole til - det er et must. Så snart man har fået et altanbord, man kan sidde ved, kan man nemlig allerede komme i gang med at sidde på altanen og finde ud af, hvor dejligt det faktisk er.

Og når noget helt basalt som altanbordet er på plads, så får man måske også helt naturligt lyst til at få kigget på mange af de andre ting, som kunne være hyggelige at indrette med på altanen. Så find et altanbord i en passende størrelse og nogle stole dertil - køb eventuelt nogle ekstra stole til fester og den slags, hvor der måske skal klemmes mange mennesker ind på altanen.

Krydderurter og blomster

Noget, som mange vælger at indrette altanen med for at gøre den hyggeligere, er forskellige former for planter. Man kan eksempelvis gå med fine blomster eller buske, som primært bare er en form for pynt på altanen. Men man kan også, som rigtig mange faktisk gør, vælge at plante krydderurter og den slags spiselige ting, da det både ser hyggeligt ud og har en reel brugsværdi.

Desuden er det også ret overskueligt at dyrke planter og urter på sin altan, da der på de fleste altaner ikke er nok plads til, at det bliver et alt for stort arbejde. Man kan passende lige pleje planterne, når man alligevel sidder og nyder sin morgenkaffe på den dejlige altan.

Hyggelige lamper og lignende belysning

Noget af det bedste ved en godt indrettet altan er, at man kan bruge den fra morgen til aften. Om dagen er der formentlig nok med sollys, men når mørket falder på, kan det altså være meget rart med lidt ekstra belysning, som man ikke skal sidde i kulsort mørke. Der skal altså købes nogle lamper eller lignende former for belysning.

Hvis man gerne vil have en altan, hvor der er nogle mere luksuriøse elementer, og hvor man nærmest skaber en form for udendørs stue, så kunne det være meget hyggeligt med nogle lamper. Det skal så gerne være en lampe, der er praktisk i forhold til enten at fjerne den, når vejret er dårligt - eller måske en lampe, der kan klare alt slags vejr. Find gode bud på fine lamper, der kan bruges på altanen, på Andlight.dk.

Derudover er der også rigtig mange, der vælger at bruge lyskæder på altanen, da det bare skaber en rigtig hyggelig stemning. Lyset er ikke så kraftigt, men der er alligevel spredt ud over det hele som en slags små stjerner. En sådan aften på altanen med hyggelig belysning er altså bare noget af det bedste.

Flere møbler hvis der er plads

Altanen er jo som nævnt et sted, hvor man gerne skal slappe en masse af, og derfor kan det måske også være nødvendigt med flere møbler. Hvis man har en lille altan i storbyen, så er der formentlig kun plads til et lille altanbord og et par stole, men hvis man er så heldig at have en altan, som er lidt større, så kan man med fordel bruge pladsen til endnu flere møbler, så man kan slappe endnu mere af på altanen.

Hvis der er plads, kunne det eksempelvis være meget hyggeligt med en form for udendørs sofa eller lignende loungemøbler, som man kan slænge sig i. Det gør i hvert fald, at man ikke altid behøver at sidde ved stol og bord, men at man også kan ligge og slappe af på de dage, hvor vejret er lækkert. Nogle ekstra møbler, hvis der altså er plads, kan i hvert fald gøre terrassen endnu mere brugbar og endnu mere hyggelig.

Fine detaljer skaber hygge

Ligesom i alle andre rum i ens hjem, så vil det typisk også skabe mere hygge, hvis der er gjort lidt ekstra ud af alle de små detaljer. Der er selvfølgelig krydderurter, der kan tilføje noget ekstra, men derudover kan man også udvælge de møbler, man vælger nøje. Find eksempelvis en smart plantekasse i stedet for bare at tage den billige. Og hav eventuelt nogle fine flettede kurve stående, eller hvad der nu ellers kunne skabe en dejlig stemning på altanen. De små detaljer giver i hvert fald endnu mere personlighed og hygge.

Menu
Top